När Christian Jeppesen var tonåring började han gå på fotbollsmatcher och där fann han en gemenskap. Bland fotbollshuliganerna fanns nazister och så småningom blev Christian en av dom. Samtidigt drabbades hans mamma av skelettcancer och han blev allt mer destruktiv. I Soluret berättar Christian öppet och ärligt om sitt liv i det högerextrema och hur det är att leva med svår skam och skuld. Christian berättar bland annat om när han konfronterades med en av de människor som föll offer för hans våld. Personen blev så svårt skadad att han blev förlamad för livet. Idag föreläser och utbildar Christian i hur man kan motverka och förebygga fördomar, rasism, främlingsfientlighet och nynazism. Han är utbildad socialpedagog med inriktning på barn och ungdomar i utsatta miljöer. Christian utgår från sina egna erfarenheter, både vad gäller att leva med ADHD och ett liv i högerextrema miljöer. 

Webb: christianjforelasare.se
svartingenochnazisten.se