Adam Kirstein Reuterswärd började arbeta som tonåring och med inkomsten som bränsle hamnade han i spelmissbruk. Han ville fly verkligheten, inte bara in i spelandet, utan även med alkohol och marijuana. Spelmissbruket fördärvade Adams liv och försatte honom i svåra ekonomiska kriser. Det gick så långt att han under flera års tid förskingrade pengar från företaget han jobbade på. Nu är Adam åtalad för grov förskingring och dömd till fängelse, en dom som han har överklagat. Hans räddning var att självmant erkänna vad han hade gjort och sedan ta hjälp av Spelberoendes Riksförbund. Idag arbetar Adam på Spelfriheten, som är en öppenvårdsbehandling, för att hjälpa andra spelberoende.

Om du känner igen dig i Adams historia och vill ha hjälp, eller om du är närstående till en spelberoende, kan du ringa till Stödlinjen på 020-819100. De erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning och är tillgänglig oavsett var i Sverige du bor. Du kan även mejla dem till info@stodlinjen.se. Om du vill ha mer information om Spelfriheten, där Adam jobbar, hittar du det på Spelfriheten.se.